A Formix fondant massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!
A fondant massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.
Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant masszát.
Könnyen formázható , így kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!
Amellett, hogy ez a jó minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható , nem ragad és nem szakad, rugalmas, az íze is nagyon finom.
Gluténmentes és csak természetes anyagokat tartalmaz.
1 kg tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát.
A formix tortaburkoló massza színezése:
- A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni.
- Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.
Fondant massza használata tortaburkoláshoz:
- Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel .
- A tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
- Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
- A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
- A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott fondant masszát.
- A lenyúló részeket levágjuk.
A fondant massza tárolása:
A megmaradt fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen zárd vissza a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Szoba-hőmérsékleten tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.
Nézd meg a videót a formix használatáról!
Adatlap
- Szín
- Fehér
- Összetétel
- Cukor- növényi zsír (kókusz)- ivóvíz- zselatin- módosított keményítő. burgonyakeményítő- mandula aroma- glicerin E-422
- Tárolás
- Száraz- hűvös helyen
- Nettó tömeg
- 1000